2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

Kaip gauti ilgalaikę paskolą?

Ilgalaikės paskolos vartotojams dažniausiai leidžia pradėti nuosavą verslą, įsigyti turtą ar retesniais atvejais sumažinti savo įsiskolinimus. Pagrindinis ilgalaikės paskolos skirtumas yra terminas, tai atsiskleidžia ir paties įrankio pavadinime. Šio pobūdžio kreditas yra grąžinamas per kur kas ilgesnį laikotarpį nei kiti. Taigi šiame straipsnyje pateiksiu kelis elementarius patarimus kaip gauti tokią paskolą.


Visų pirma reikia aiškiai nurodyti priežastis, kodėl yra siekiamas gauti ilgalaikis kreditas. Banko atstovas jums atvykus tikrai paklaus, kodėl jūs norite gauti ilgalaikį kreditą. Taigi būkite pasiruošę šiam klausimui. Šiaip įprasta, kad esant tai pačiai sumai ilgesniu periodu jums reikės mokėti mažesnes įmokas, visgi ilgesniu periodu greičiausiai sumokėsite ir didesnes palūkanas, šiuos aspektus irgi reikia įvertinti.


Antra, pasirūpinkite savo skolinimosi istorija. Bankai jau senokai gali sekti vartotojų skolinimosi įpročius, o protingas ir atsakingas skolinimasis gali padidinti jūsų galimybę gauti norimą kreditą. Jeigu jūs esate pasiskolinę nemažą sumą, galbūt vertėtų šiek tiek palaukti ir dalį esamo kredito grąžinti. Visgi šiuo klausimu galima nuvykti į banką ar pas finansų patarėją ir tiesiog su šiais specialistais pasikonsultuoti, kadangi kiekviena skolinimo įstaiga skirtingai vertina vartotojo galimybes grąžinti paskolą.


Trečia, turėtumėte suprasti, kad ilgalaikės paskolos nėra skirtos turto įsigijimui, kurį vėliau pardavus galėsite grąžinti pasiskolintą sumą. Norint įtikinti skolintoją suteikti ilgalaikį kreditą turėtumėte pateikti dokumentus parodančius jūsų darbinę padėtį. Taip pat šiuose dokumentuose privalo atsispindėti gaunamos mėnesinės pajamos, kurios privalo būti pakankamos siekiant padengti paskolos ir palūkanų sumą. Vėlgi šiais klausimais geriausiai galėtų padėti finansų konsultantai. Paskolos vartotojas priklausomai nuo gaunamų pajamų gali gauti tik tam tikro dydžio paskolą.


Ketvirta, galite pamėginti pasiderėti dėl palūkanų normos su paskolos teikėju, tokia praktika gali būti sėkmingesnė norint įkurti savo verslą. Įmonė gali palaikyti ilgalaikius santykius su banku iš kurio yra skolinamasi to pasekoje skolintojas gauna naudą ne vien iš palūkanų, bet ir atlikdamas kitas finansines operacijas. Taip pat reikėtų suprasti, kad ilgalaikis kreditas yra gana rizikinga investicija bankui, dėl šios priežasties ši įstaiga stengsis nustatyti kaip įmanoma didesnę palūkanų normą, taigi nereikėtų pykti ant bankų.


Penkta, peržvelkite visas paskolos ėmimo sąlygas prieš pasirašant sutartį. Privalu išsiaiškinti, kokios nuobaudos jums gresia neįvykdžius sutarties normų ar negrąžinus pasiskolintos sumos. Paprastai bankas gali padidinti palūkanų normą jums vėluojant mokėti įmoką arba priskaičiuoti delspinigius. Tokios nuobaudos gali įklampinti į labai dideles skolas, kadangi Lietuvoje nėra priimtas asmens bankroto įstatymas. Taigi šiuo atveju gali iškilti grėsmė jūsų finansiniam stabilumui.


Šešta, skolinantis ilgalaikiam periodui didelę sumą bankas gali paprašyti užstato, tokiu atveju jums gali tekti užstatyti savo turtą. Dažniausiai tokiu būdu yra įkeičiamas nekilnojamas turtas. Kartais šio vertė gali būti didesnė nei skolinama suma. Reikia apmąstyti ir skolinimosi galimybę iš užsienio skolintojų. Lietuva yra Europos Sąjungos nare, ko pasekoje atsiveria platesnės galimybės finansų srityje. Kai kuriose užsienio valstybėse, jūsų namui esant brangesniam nei skolinama suma, įkeisto turto vertės perviršis padeda sumažinti palūkanų normą. Tokiu būdu bus sumažinta mėnesinių įmokų suma, kas gali žymiai palengvinti vartotojo gyvenimą.


Taigi ilgalaikės paskolos yra puikus įrankis skolinantis dideles sumas. Teisingai tvarkant savo finansus nėra sunku gauti tokį kreditą. Juolab Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą galima pasitelkti ir privačius, ir patikimus skolintojus iš užsienio. Visgi reikėtų nepervertinti savo galimybių ir skolintis su saiku.

paskolos

3 komentarai:

  1. Dėkui, kaip tik ieškojau kaip gauti paskolą, noriu pradėti savo verslą ir man kaip tik reikalinga ilgalaikė paskola!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, kad ilgalaikė paskola verslui yra geras sprendimas, jei turi tikrai super idėja, bet neturi pinigų jai įgyvendinti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. siandien esu tokia susijaudinusi. Mačiau komentarus iš žmonių, kurie jau buvo gavę paskolą iš LAPO M-F, todėl nusprendžiau kreiptis remdamasis populiariomis rekomendacijomis ir tik prieš kelias valandas patvirtinau savo sąskaitoje bendrą 10 500 eurų sumą. Tai tikrai puiki žinia ir patariu visiems, kuriems reikia tikros paskolos, kreiptis elektroniniu paštu: lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti