2011 m. vasario 22 d., antradienis

Grąžinti paskolą ar investuoti?

Dažnai panašios tematikos straipsniuose, investuotojų tinklapiuose ir net mūsų blogo įrašuose minime, kad pirma, ką reikia padaryti siekiant finansinės nepriklausomybės yra gražinti visas įmanomas paskolas. Tiesa, tai ne visada yra geriausias variantas. Kartais geriau įdėmiai peržiūrėti savo turimas pajamas ir išlaidas ir imtis turimų atliekamų lėšų investavimo. Šiame straipsnyje aprašysime svarbiausius dalykus, į kuriuos reikia atsižvelgti prieš išbandant šį pajamų gavimo būdą.


Jei jau galvojate apie investavimą, greičiausiai esate susidaręs savo biudžetą. Tiesa, šiuo atveju reikalingas ilgesnio laikotarpio biudžetas. Jums reikia būti pasiruošus vienerių ar net kelių metų pajamų ir išlaidų suvestines. Turite būti įsitikinęs, kad visą laikotarpį turėsite atliekamų pinigų net mokant paskolų gražinimo įmokas. Reikia pasirūpinti, kad atlikus nesėkmingą investiciją galėsite įvykdyti savo įsipareigojimus.


Džiugu, kad tikite šviesia ateitimi, tačiau finansų rinka kartais iškrečia nemalonių pokštų. Kai nuvertėjo doleris net mažas santaupas šia valiutą turintys žmonės prarado dideles sumas pinigų. Niekas negali garantuoti, kad panašūs dalykai nenutiks su kitomis valiutomis. Tuo tarpu gyvenimas nestovi vietoje ir kartais nutinka netikėtų įvykių ir asmeniniame gyvenime: gali prireikti papildomų pinigų sveikatos priežiūrai ar automobilio remontui. Taigi, būtina atsidėti pinigų juodai dienai. Patyrę finansų specialistai pataria turėti pinigų sumą, kuri leistų išgyventi vienerius metus.


Paskaičiuokite ar jums labiau apsimoka gražinti skolas ar imtis investavimo. Jei skola per metus išauga 10%, o iš investavimo galite įgyti mažiau, geriau pirma pasirūpinti tuo, kad neturėtumėte skolų. Pirmiausia reikia gražinti credit24, greitųjų kreditų ar internetu pasiskolintus pinigus. Dažniausiai šio tipo paskolos pasižymi didžiausiomis palūkanomis ir griežta skolų gražinimo tvarka. Be to, net jei investavimas žada didesnę grąžą pagalvokite apie tai, kad visko prognozuoti neįmanoma. Jei įvyks neprognozuoti įvykiai finansų rinkoje skola liks, o investicija gali prarasti savo vertę.

credit24

Apsvarstykite skirtingus investavimo variantus. Galbūt iš pirmo žvilgsnio investuoti į akcijas atrodo gera idėja, tačiau visada galite atrasti saugesnių ir didesnę naudą teikiančių būdų. Galbūt jūsų atveju geriausia nusipirkti nekilnojamo turto ir jų nuomoti arba padėti terminuotą indėlį į banką, kuris šiuo metu siūlo geras sąlygas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą