2011 m. balandžio 5 d., antradienis

Kaip elgtis neramumų ir stichinių nelaimių atvejais?

Per paskutinius šių metų mėnesius pasaulyje įvyko daug netikėtų nelaimių. Žinia apie įvykius Japonijoje, Egipte ir Libijoje nuskriejo daug toliau nei driekiasi šių šalių sienos. Globaliame pasaulyje žinios apie įvykius kitame pasaulio gale pasiekia labai greitai. Dažnai girdime, kad nei vienos šalies žmonės nebuvo tinkamai pasiruošę. Tiesa, retas žmogus žino, kaip tai padaryti.


Pirmasis dalykas, kurį reiktų padaryti šalyje prasidėjus neramumams ar įvykus stichinei nelaimei - pasirūpinti maisto atsargomis. Visada sunku prognozuoti, kiek laiko gali tęstis neramumai ar kokio mąsto stichinė nelaimė užklupo šį kartą. Taigi, pasirūpinkite pakankamu kiekiu ilgai negendančiu maistu. Vien 20 kg ryžių gali palaikyti jūsų gyvybę pusę metų. Taip pat verta turėti kitų grūdų, bulvių, makaronų ar konservuotų produktų.


Kiekvienas savo namuose turime kelių rūšių pavadinimų vaistų. Tiesa, buteliuko spirito ir pakelio vatos gali nepakakti. Turėkite namuose bent po vieną vaistinėlę. Tuo tarpu diabetu ar kitomis ligomis sergantiems žmonėms reikia turėti atsargų bent mėnesiui.


Turėkite grynųjų pinigų atsargų. Tikėtina, kad atsiskaitymo banko kortelėmis ar internetu sistema nustos veikti, todėl grynieji pinigai ar natūriniai mainai gali tapti vieninteliais atsiskaitymo būdais. Kol veikia banko sistemos nusiimkite pinigų, o jei nesate atsidėjęs pinigų juodai dienai pasidomėkite paskola internetu. Visi stebėję pastarųjų mėnesių įvykius pasaulyje gali paliudyti, kad įvykių tėkmę prognozuoti yra labai sunku ir kad papildomos finansinės atsargos gali tapti labai naudingos.

paskola internetu


Bendraukite su kaimynais. Bendradarbiavimas su šalia gyvenančiais žmonėmis gali padėti jums išgyventi. Žmogui svarbu ne tik maistas ir šilta lova. Žmogui reikia draugijos. Taigi, nebijokite pasibelsti į kaimynų duris susipažinti ir pasiūlyti pagalbą. Santykių užmezgimas gali labai praversti ateityje.


Svarbiausius dokumentus ir banko korteles ir net jums brangius, atsiminimus keliančius daiktus sudėkite į vieną vietą. Jei teks greitai palikti savo namus jums tereiks iš vienos vietos pasiimti visus būtiniausius daiktus ir keliauti. Dokumentai gali būti labai reikalingi tiek esant neramumams, tiek po jų. Tiesa, taip reikėtų elgtis ne tik ypatingais atvejais. Visada turėkite svarbiausius daiktus vienoje vietoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą