2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Kaip grąžinti paskolą laiku?

Noras turėti nuosavą būstą, nuosavą mašiną, optimizmas - visa tai skatina žmogų pasiimti paskolą ir džiaugtis turtu, kurio šiandien už savo sutaupytus pinigus įsigyti negalėtų. Tiesa, gyvenime pasitaiko situacijų, kai paskolos gali tapti nepakeliama našta. Ar tai būtų darbo netekimas, ar liga, ar tiesiog anksčiau neapgalvotas sprendimas. Net tokiu atveju nereikia pasimesti ir imtis ryžtingų veiksmų.


Pasitelkite savo hobį. Didelė dalis žmonių turi hobį. Tai užsiėmimas, kuris dažniausiai nesuteikia papildomų pajamų, bet suteikia žmogui didelį džiaugsmą. Dažnai tai būna tikrai išskirtinė ir kitiems įdomi veikla. Taigi, jei jau atsitiko taip, kad jūsų finansiniai šaltiniai išseko, o jums reikia gražinti paskolą, pasitelkite savo hobius. Jei puikiai gaminate, pasiūlykite savo paslaugas savo pažįstamiems ir draugams per šventes. Jei gražiai mezgate, parduokite mezginius. Jei išmanote matematiką, lietuvių kalbą ar kitus mokslus, imkitės padėti išmokti šiuos mokslus kitiems žmonėms. Galiausiai, jei kolekcionuojate vertingus daiktus, dalį jų parduokite.


Jei turite daug nereikalingų drabužių ar batų, parduokite juos internetu. Dažnai mūsų spintose prisikaupia daiktų, kurie nėra reikalingi, tačiau išmesti jų nesinori. Taigi, jei paskolos gražinimo įmokos neleidžia ramiai miegoti, susitvarkykite spintą, atrinkite rūbus ar kitus daiktus, kuriuos galėtumėte parduoti ir įkelkite jų nuotraukas į skelbimų svetaines internete. Taip pat pasiskelbkite apie tai savo draugams ir draugėms socialiniuose portaluose.


Išnuomokite savo turtą. Jei gyvenate kelių kambarių bute ar net name, galite bent vieną kambarį išnuomoti. Jei turite galimybę kelis mėnesius pagyventi pas draugus ar gimines, galite išnuomoti visą savo butą. Tai gali būti sprendimas, kuris padės jums atsistoti ant kojų.


Galiausiai, jei visi anksčiau išvardinti būdai jums atrodo nepriimtini arba jūsų situacijoje nėra pritaikomi, keliaukite į paskolą jums suteikusią įstaigą ir praneškite apie susidariusią situaciją. Bankai, greitųjų kreditų kompanijos ar kredito unijos yra suinteresuotos atgauti savo pinigus. Finansines paslaugas teikiančios įmonės dažniausiai pasiūlo atidėti mokėjimą, peržiūri sutarties sąlygas. Taigi, išeitį galima rasti. Svarbiausia, imtis ryžtingų veiksmų ir numatyti bent kelis žingsnius į ateitį.

paskolos

1 komentaras:

  1. Jei gerai įsivertini savo gaunamas pajamas ir visas rizikas, atiduoti paskolą yra vienas juokas. Aš ėmiau paskolą kai pirkau šildymo siurblį, nors ir turėjau tuo metu atliekamų pinigų. Bet buvo geriau mokėti dalimis ir nebūti susispaudus porą mėnesių. Tai turėjau ir džiaugiausi oras-vanduo sistema tuo pat metu galėdama leisti pinigus ir kitur.

    AtsakytiPanaikinti