2010 m. rugsėjo 3 d., penktadienis

Kas gali padėti išsikapstyti iš skolų?

Turint skolų visuomet norima greičiau išspręsti šią problemą. Tačiau ne viskas taip lengva kaip norėtųsi – problema paprastai mums patiems atrodo mažesnė negu yra iš tikrųjų. Svarbiausia laiku suprasti, jog susidūrėte su problema, nenumoti į ją ranka sakant „viskas išsisprendžia savaime“ – kol pats nesiimsite iniciatyvos, problema tikrai nepradės mažėti, netgi atvirkščiai – ji bėgant laikui tik augs.


Ką vertėtų padaryti pirmiausiai? Jei turite ne vieną, tačiau kelis įsiskolinimus – susidarykite sąrašą, kuriame prioritetų ir svarbumo tvarka išdėstykite, kam skolas atiduoti reikėtų pirmiausiai. Privalote pats susisiekti su kreditoriais. Jei tiesiog slapstysitės nuo jų – galų gale galite gauti ir kvietimą į teismą. Tad Jūsų užduotis – įrodyti kreditoriams, jog esate patikimas ir jaučiate atsakomybę už savo skolas.


Norint grąžinti skolas reikėtų pradėti atidžiau kontroliuoti savo pajamas bei išlaidas. Idealiausias variantas – pasistengti uždirbti daugiau ir išleisti mažiau. Santaupos gali padėti greičiau išbristi iš skolų.


Ar šioje situacijoje galėtų padėti paskola? Jei jau turite skolų, turėtumėte gerai apie tai pagalvoti. Galbūt pasiimdami paskolą tik užsikrausite dar vieną nešulį ant nugaros? Kai kuriose situacijose paskolos tikrai gali išgelbėti. Tačiau jei norite imti paskolą, kad galėtumėte grąžinti senas skolas – privalote turėti pastovų darbą, kad iš gaunamo atlyginimo galėtumėte skirti pinigų paimtos paskolos grąžinimui. Kitaip tariant – paimtos naujos paskolos, gaunamų pajamų ir grąžinamų skolų santykis neturi būti neigiamas. Tokiu atveju – taip, paskola padėti gali.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą