2010 m. rugsėjo 9 d., ketvirtadienis

Kodėl greitosios paskolos tapo tokios populiarios?

Paskolos Lietuvoje sparčiai plisti ėmė vos prieš penketą metų – anksčiau jos nebuvo tokios populiarios. Tuo tarpu šiandien turbūt neberastume nei vieno žmogaus, nežinančio, kas yra paskola. Kokie veiksniai lėmė tokį paskolų išpopuliarėjimą? Yra keli pagrindiniai faktoriai lėmę šį procesą - greitumas, patogumas ir paprastumas.


Visų pirma, paskola palengvino naujų daiktų įsigijimą. Žmonės, norėdami nusipirkti naują televizorių, šaldytuvą, mobilųjį telefoną ar kitas reikiamas prekes turėdavo taupyti. Atsiradus paskoloms – tai tapo būdu atsiskaityti už norimą prekę, už ją sumokant nedidelėmis mėnesinėmis įmokomis.


Šiandien paskola daugeliui žmonių yra tapusi būdu, padedančiu išvengti trumpalaikių finansinių sunkumų. Nesunku būtų pastebėti, jog ekonominio sunkmečio metais, greitųjų paskolų populiarumas smarkiai išaugo. Nemažai žmonių neteko darbo, kitiems buvo sumažinti atlyginimai – akivaizdu, jog su finansiniais sunkumais susidūrė dauguma. Paprastą vartojamą paskolą eiliniam žmogui gauti nėra lengva – jis turi turėti pastovų ir atitinkamo dydžio atlyginimą bei atitikti kitas banko keliamas sąlygas. Dokumentų tvarkymas ir kiti formalumai banke užima nemažai laiko, kurio paprastai norėtųsi išeikvoti kuo mažiau. Tuo tarpu greitąsias paskolas teikiančios įmonės, tokių reikalavimų nekėlė. Nenuostabu, jog žmonės savo laikiniems finansiniams sunkumams pasirinko greitųjų paskolų būdą. Tai taip pat lėmė greitųjų paskolų išpopuliarėjimą.


Kalbėdami apie paskolas, susiduriame su daugybe įvairių nuomonių. Vieni teigia, jog tai tik dar labiau „skandina“ žmogų į skolas, tuo tarpu kitų manymu – tai nėra blogas būdas problemoms spręsti. Tačiau akivaizdu yra tai, jog greitosios paskolos gali būti problemos sprendimo būdas, kuomet kitų išeičių tiesiog nėra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą