2010 m. rugsėjo 15 d., trečiadienis

Paskolos – įsipareigojimai ir atsakomybė

Paskola – daugeliui mūsų atrodo kaip būdas, galintis padėti įgyvendinti seną svajonę. Taip pat būdas padedantis išvengti trumpalaikių finansinių sunkumų. Bėgant laikui paskolos darosi vis populiaresnės. Taip pat atsiranda ir vis daugiau įvairių nuomonių apie jas. Vieni teigia, jog paskola yra galimybė žmogui, turinčiam mažiau pinigų. Kiti tuo tarpu teigia, jog paskolos tik dar labiau paskandina žmogų į skolas.


Taip, paskola tikrai yra galimybė. Problema yra tik žmonių atsakomybės trūkume. Daugelis imdami paskolą neatkreipia dėmesio į tai, kaip ją reikės grąžinti, kokios paskolos grąžinimo sąlygos ir terminai. Praleidę tai pro akis vėliau žmonės susiduria su daugybe problemų ir nejučiomis grąžinamos paskolos dydis stipriai išauga.


Daugelis žmonių prieš pasirašydami sutartį, jos paprasčiausiai neperskaito. Tai didžiulė klaida. Neperskaitę sutarties, nežinosite visų savo įsipareigojimų bei paskolos grąžinimo sąlygų. Kuomet ateina paskolos grąžinimo terminas, daugelis žmonių nustemba dėl paprasčiausių sutarties sąlygų – juk jų rodos ten nebuvo. Nepamirškite – Jūs pasirašote sutartį su paskolas teikiančia įstaiga. Tad būtent Jums ir turėtų rūpėti visos sutarties sąlygos, nuo kurių priklauso ir paskolos grąžinimo dydis, ir terminas, ir daugelis kitų dalykų.


Visus savo sprendimus reikia tvirtai apgalvoti. Jei turite trumpalaikių finansinių sunkumų ir paskolos Jums reikia laikinam pinigų stygiui padengti – apgalvokite, ar tie finansiniai sunkumai tikrai yra trumpalaikiai. Jei taip – tuomet tikrai niekas netrukdo Jums pasiimti paskolos. Jei vis dėlto tikitės, kad galbūt kaip nors pavyks susitvarkyti su paskola ateityje – tuomet dar tikrai vertėtų pagalvoti, ar sugebėsite ją grąžinti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą